Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nystart väntas när Pompeo besöker Putin

Donald Trump och Vladimir Putin möttes senast i Helsingfors förra året. Den här gången skickar Trump sin utrikesminister Mike Pompeo. Arkivbild.Bild: Pablo Martinez Monsivais/AP/TT
Som en del av ländernas återvitaliserade relationer besöker idag USA:s utrikesminister Mike Pompeo Ryssland och dess president Vladimir Putin.
Mötet sker på den högsta politiska nivån sedan Putin och USA:s president Donald Trump möttes i Helsingfors förra året och sker två veckor efter att ledarna talade med varandra i telefon.
De tänkbara samtalsämnena är flera. Kärnavtalet med Iran, valpåverkan och Nordkorea är alla potentiella frågor på agendan. Även situationen i Venezuela väntas få utrymme, en fråga där länderna har motsatta intressen.
USA:s relation till Ryssland har genomgått en metamorfos under Donald Trump. Presidenten talar ofta gott om sin ryske kollega och har av sina motståndare anklagats för att bedriva en allt för mjuk Rysslandspolitik. Nu hoppas den ryska regeringen på fördjupade relationer, inte minst efter att den så kallade Rysslandsutredningen inte kunnat konstatera någon samverkan mellan Trumps valkampanj och Ryssland.
Gå till toppen