Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Profilduon lämnar HV71

Mattias Tedenby vinkar hej då till HV71. Arkivbild.Bild: Mikael Fritzon/TT
HV71-profilerna Markus Ljungh och Mattias Tendenby lämnar laget, meddelar SHL-klubben i ett pressmeddelande. Duon har aktiverat en utköpsklausul i sina kontrakt.
”Det är tråkigt att vi blir av med två duktiga hockeyspelare och två härliga killar. Vi går inte lottlösa ur detta utan blir ekonomiskt kompenserade för båda spelarna och har en plan för hur vi ska gå vidare och ersätta dem”, säger sportchefen Johan Hult i ett uttalande.
29-årige Tedenby kom till HV71 redan som pojkspelare och har – förutom en sejour i Nordamerika – hållit till i klubben sedan dess. Ljungh, 28, värvades till HV71 från Djurgården inför den gångna säsongen.
”Det är naturligtvis ledsamt att lämna HV71 som jag känner så mycket för. Jag har haft många fina år i HV71 och alltid älskat att spela inför alla fantastiska fans”, säger Tedenby.
Både Tedenby och Ljungh kommer fortsätta karriären utomlands, men de har inte gjort klart med några nya klubbar än.
Gå till toppen