Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Närheten mellan Skåne och Själland påverkar valet av styrelseledamöter

Närheten till Danmark gör att det i Skåne finns lika många danska styrelseledamöter och vd:ar som i Stockholms län som är betydligt större. Det visar en ny analys framtagen av det dansk-svenska kunskapscentret Øresundsinstituttet.

1 104 styrelseposter och uppdrag som verkställande direktörer i danska bolag i Region Huvudstaden och Region Själland innehas av personer som är folkbokförda i Sverige. I motsatt riktning är 1 254 styrelseposter och vd-jobb i bolag i fem sydsvenska regioner och Stockholms län tillsatta med personer som är folkbokförda i Danmark.Bild: Ingemar D Kristiansen
Trots att Skåne är mindre än Stockholm finns det lika många styrelseposter och vd-uppdrag tillsatta med danskar i näringslivet i de båda regionerna. Kanske inte så konstigt med tanke på Skånes närheten till Danmark, men samtidigt ett form av integrationskvitto mellan länderna.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen