Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Drönarattack mot saudisk oljeledning

En saudisk oljeledning har attackerats av drönare, uppger Saudiarabiens energiminister, Khalid al-Falih.Bild: Kamran Jebreili/AP
Två saudiska pumpstationer vid en oljeledning har utsatts för en drönarattack, enligt Saudiarabiens energiminister Khalid al-Falih.
Oljeproduktionen ska kunna fortgå som vanligt, men det statliga oljebolaget Aramco har slutat att pumpa fram mer olja i den berörda ledningen.
Huthimilisen, som strider mot Saudiarabien i Jemen och får visst stöd från Iran, har tagit på sig attacken, rapporterar bland annat den israeliska tidningen Haaretz.
Attacken mot pumpstationerna kommer två dagar efter sabotaget mot flera oljefartyg utanför Förenade arabemiratens kust. Två av fartygen är saudiarabiska. Det är inte känt vilka som ligger bakom sabotaget.
Khalid al-Falih säger till statliga medier att de två attackerna hotar de globala oljeleveranserna och visar att det finns ett behov att bekämpa terroristgrupper som utför sådana handlingar.
Rättad. I en tidigare version uppgavs fel antal oljeledningar för drönarattacken.
Gå till toppen