Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stor oro i City efter hot om avstängning

Manchester City ser allvarligt på New York Times artikel om att fotbollsklubben kan kastas ur Champions League. Premier League-mästarlaget tror att det kan vara personer som vill orsaka skada som ligger bakom uppgifterna.

Manchester City, med lagkapten Vincent Kompany till vänster, lyfte Premier League-pokalen i söndags.Bild: Frank Augstein/AP/TT
Under måndagen uppgav New York Times att Manchester City kan stängas av från Champions League-spel under minst en säsong efter misstankar om brott mot europeiska fotbollförbundet Uefas finansiella regler, Financial Fair Play.
”New York Times artikel, som hänvisar till personer som är insatta i fallet, är extremt oroande”, säger City i uttalandet.
Manchester Citys verksamhet har varit under utredning av Uefa sedan i mars. Tyska Der Spiegel har tidigare publicerat läckta mejl som gör gällande att shejk Mansour, klubbens ägare, på olika sätt skjuter in mer pengar än vad regelverket tillåter.
Manchester City, som vann Premier League i söndags, poängterar att de samarbetar med Uefa gällande utredningen, men att New York Times artikel kan skada den engelska klubben.
”Antingen har Manchester City en övertro på CFCB (Uefas utredande organ) eller så förvanskas CFCB:s utredning av människor som vill skada klubben och dess kommersiella intressen. Eller så handlar det om både och”, säger City.
Enligt New York Times kan ett beslut kring Uefas utredning av Manchester City komma redan den här veckan.
Gå till toppen