Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Strövelstorps kyrka stängd hela hösten

Under flera månader i sommar och höst kommer kyrkan i Strövelstorp att vara stängd på grund av tvättning, renovering och ombyggnad.

I slutet av juli kommer Strövelstorps kyrka att stängas på grund av renovering.Bild: Niklas Gustavsson
Efter gudstjänsten söndagen den 28 juli i sommar kommer kyrkan att stängas en tid framöver.
– Innerväggarna ska tvättas och målas. De behöver verkligen renoveras, säger kyrkoherde Gisela Pernrup.
Men det kommer även att ske en del förändringar i kyrkan.
– Vi kommer också att ta bort en del bänkar för att att bland annat kunna bygga ett ordentligt rum där vi kan förvara våra textiler. Vi har nämligen fått påpekande att vi måste ha bättre förvaring av textilierna som är av kulturhistoriskt högt värde. Nu ska vi ordna det och det känns bra, säger Gisela Pernrup.
Kyrkoherde Gisela Pernrup vet inte hur länge Strövelstorps kyrka kommer att vara stängd.Bild: Niklas Gustavsson
Exakt hur lång tid renoveringen tar och hur länge kyrkan kommer att vara stängd vet Gisela Pernrup inte just nu.
– Vi hoppas kunna öppna den till första advent, söndagen den 1 december. Men det är en gammal byggnad och man vet ju aldrig hur lång tid arbetet tar. Men vi hoppas kunna öppna förste advent, det hade varit väldigt bra, säger Gisela Pernrup.
Under den tid kyrkan är stängd kommer församlingen att i större utsträckning använda de två andra kyrkorna i församlingen: Ausås och Starby.
– Sedan har vi också planerat att lägga en del av verksamheten till församlingshemmet i Strövelstorp, säger Gisela Pernrup.
Gå till toppen