Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hatari: Kapitalismen närmare att falla samman

Svenska Victor Crone tog sig till final i Eurovision Song Contest, Cyperns svenskproducerade låt likaså. Det gjorde även Islands antikapitalistiska bdsm-grupp Hatari. – Kapitalismen är ett steg närmare att falla samman, säger sångaren Klemens Nikulásson Hannigan.

Isländska Hatari har varit omdiskuterat och bandet tog sig vidare till lördagens final trots, eller på grund av detta.Bild: Sebastian Scheiner/AP/TT
Med sin bdsm-estetik är Islands Hatari ett ovanligt inslag i Eurovision Song Contest, men det är inte dess utseende som har väckt mest uppmärksamhet. Gruppen säger sig vilja krossa kapitalismen, och har hamnat i blåsväder för sina uttalanden om hur de ser på Israels roll i Mellanösternkonflikten. Medlemmarna har även utmanat Israels premiärminister Benjamin Netanyahu på en isländsk wrestlingmatch.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen