Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

TCO: Medelklassen hukar under låga försäkringstak

Arbetslöshet kan kosta en medelklassfamilj drygt 12 000 i månaden. Sjukdom landar på cirka 10 000 kronor i lägre inkomst. Allt fler inkomsttagare får huka under lägre försäkringstak. – Medelklassen kan inte vara statens kassako, säger TCO:s ordförande Eva Nordmark.

TCO:s ordförande Eva Nordmark har ett budskap till statsminister Stefan Löfven (S) som besöker TCO:s kongress. Arkivbild.Bild: Maja Suslin/TT
Tjänstemännens fackliga paraplyorganisation TCO har länge drivit på för högre tak i statens ersättningssystem. Lagom till förbundskongressen och att statsminister Stefan Löfven (S) hälsar på har TCO tagit fram en rapport som visar att allt fler arbetstagare, även i lägre inkomstklasser, får se taken i de statliga inkomstförsäkringarna bli allt lägre i förhållande till lönen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen