Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Träindustri övertänd i Garpenberg

En träindustri strax utanför Garpenberg började brinna under natten mot tisdagen.Bild: Niklas Hagman/TT
En mindre träindustri vid Garpenberg i Dalarna har brunnit ned under natten. Enligt TT:s fotograf på plats rör det sig om ett hyvleri, och brandmän från Hedemora, Avesta och Horndal var inblandade i släckningsarbetet.
När brandbekämparna anlände till platsen vid 02-tiden var byggnaden redan övertänd. I stället fick de koncentrera sig på att försöka att rädda omkringliggande byggnader.
– Vi har haft patrull på plats och man bedömer att det här är ett förråd och att det brinner för fullt. Räddningstjänsten meddelade vid klockan 03 att de försöker att minimera spridningsrisken mot skogen, säger Tony Kuiroga, vakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen.
Enligt hans uppgifter rör det sig om en nedlagd verksamhet. Men det tillbakavisas av ägaren, enligt räddningstjänsten.
– Hyvleriet var i drift, men inte kontinuerligt. Det hade varit igång tidigare under dagen, säger Thomas Eibrast, styrkeledare vid Södra Dalarnas räddningstjänst, till Aftonbladet.
Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.
Gå till toppen