Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

V:s toppnamn tar ut traktamente – där hon bor

Vänsterpartiets EU-parlamentariker Malin Björk har tagit ut drygt en miljon kronor i traktamenten i Bryssel trots att hon är skriven i staden.Bild: Fredrik Sandberg/TT
Vänsterpartiets EU-parlamentariker Malin Björk har tagit ut drygt en miljon kronor i traktamenten i Bryssel trots att hon är skriven i staden, skriver SVT Nyheter.
EU har ett dagtraktamente på över 3 000 kronor som parlamentariker får när de är i Bryssel. Björk har fått traktamente 357 dagar den gångna mandatperioden – trots att hon bor i Bryssel.
Björk uppger till SVT att hon gjort upp med parlamentets administration om att hon i stället kan använda pengarna för resor i Sverige.
– Traktamentena täcker alla mina inrikesresor och boenden när jag är i Sverige, säger hon.
Malin Björk uppger dock också att hennes omkostnader i Sverige inte motsvarar de pengar hon fått i traktamente och att hon inte varit i Sverige lika många dagar som hon tagit ut traktamente.
Enligt SVT ska Malin Björk nu göra en återbetalning. Hur stor den kommer att vara är oklart.
Gå till toppen