Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ville inte sänka lönen – klar för Edsbyn

Simon Jansson byter Västerås mot Edsbyn. Arkivbild.Bild: Per Groth/TT
Simon Jansson gick inte med på att sänka lönen, och Västerås SK valde då att bryta kontraktet med landslagsstjärnan. Nu byter Jansson bandyhemvist och flyttar tillbaka till Edsbyn, där han spelade 2009–2015. 28-åringen har skrivit på ett femårskontrakt (tre+två optionsår) och presenterades av klubben på tisdagen.
– Det har känts som att vägarna kommer att leda hit någon gång och nu blev det så efter fyra bra år i Västerås. Det kändes rätt att skriva ett långt kontrakt, vi känner oss hemma här med familjen så det känns jättebra, säger Simon Jansson till bandypuls.se.
Västerås tog sig i år till SM-final på både herr- och damsidan, men klubben har stora ekonomiska problem. En av lösningarna har varit att se över spelarlönerna.
”Vi hamnade i ett läge där samtliga spelare förutom Simon godtog en sänkning av lönen. Det satte oss i en situation som blev ohållbar och vi kände oss tvungna att bryta”, sade VSK:s sportchef Ted Andersson i samband med att kontraktet bröts.
Gå till toppen