Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vodafone sänker utdelningen

Vodafone redovisar brakförlust på 7,6 miljarder euro för räkenskapsåret som avslutades i mars i år. ArkivbildBild: Martin Meissner AP/TT
Världens näst största mobiloperatör, Londonnoterade Vodafone, sänker utdelningen. Beslutet fattas för att skapa resurser för att bygga 5G-nät, få ordning på skuldbördan och ro hem det planerade förvärvet av Liberty Global.
Utdelningen för helåret sänks till 0:09 euro per aktie, från 0:1507 euro per aktie i fjol.
För räkenskapsåret 2018/2019 redovisar Vodafone en förlust på 7,6 miljarder euro, vilket kan jämföras med vinsten på 2,8 miljarder euro ett år tidigare. Nedskrivningar och förluster till följd av försäljningen av indiska tillgångar bidrar till resultatsmällen.
Justerat för engångsposter steg vinsten med 3,1 procent, vilket var i linje med förväntningarna. För det nyligen påbörjade räkenskapsåret räknar Vodafone med en vinst på 13,8–14,2 miljarder euro justerat för engångsposter.
Gå till toppen