Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Idrottsborgarråd samlar polis och supportrar

Stockholms vikarierande idrottsborgarråd Jonas Naddebo (C) ska försöka medla i den pågående fotbollskonflikten.Bild: Lars Pehrson/SvD/TT
Den pågående konflikten mellan polisen och svenska fotbollssupportrar har trappats upp de senaste dagarna. I ett försök att medla i situationen ska Stockholms vikarierande idrottsborgarråd Jonas Naddebo (C) samla några av parterna, enligt Aftonbladet.
– Vi står inför ett allvarligt läge just nu och det är viktigt att vi får till en förändring, säger han till tidningen.
Den allsvenska våren har kantats av flera konflikter mellan polis och supportrar. Först handlade det om polisen nya visiteringsregler och sedan om förbjudna så kallade OH-flaggor. Söndagseftermiddagens Stockholmsderby mellan Djurgården och AIK blev oroligt och i halvtid protesterade klubbarna genom bengalbränning. På kvällen utförde också supportrar till Malmö FF och Elfsborg tysta protester på läktarplats.
Rättad: I en tidigare version uppgavs fel parti för Jonas Naddebo. Rätt ska vara Centerpartiet (C).
Gå till toppen