Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

OH-flaggor förbjuds i stormötet

OH-flaggor är förbjudna under torsdagens allsvenska stormöte mellan trean IFK Göteborg och serieledande Malmö FF på Gamla Ullevi i Göteborg.Bild: Adam Ihse/TT
IFK Göteborg är nästa allsvenska fotbollsklubb att påverkas av polisens förbud mot så kallade OH-flaggor. I torsdagens match hemma mot Malmö FF på Gamla Ullevi kommer overhead-flaggorna inte att vara tillåtna, skriver flera medier.
– Vi har sett att den typen av textilier använts som verktyg för att dölja maskering och förberedelse till brottslig handling. Det kommer vara ett sådant förbud, säger Christoffer Holm, jurist på polisens rättsenhet väst, till Göteborgs-Posten.
För en knapp månad sedan startade diskussionen kring OH-flaggornas vara eller icke vara på läktarplats då polisen förbjöd, men senare tillät, dem i Gif Sundsvalls hemmamatch mot Kalmar FF. Sedan dess har även Hammarby och AIK drabbats, enligt SVT.
Gå till toppen