Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Skolan i Höganäs går back med 4,2 miljoner

2019 väntas utbildningsnämndens budget gå ihop. Men ser man 12 månader framåt går man back med 4,2 miljoner kronor.

Pia Möller (M).Bild: Tom Wall
På senaste mötet i utbildningsnämnden var ekonomin uppe på dagordningen. Prognosen för 2019 pekar på att budgeten går ihop. Samtidigt finns orosmoln i form av ökat antal elever inom bland annat särskola.
Just särskolan väntas gå med ett underskott med dryga halvmiljonen. Även Lerbergsskolan väntas gå back med 470 000 kronor. Utöver det visar den särskilda undervisningsgruppen Lotsen och Kompassen på ett underskott på 360 000 samt även Gläntans öppna förskolan som har ett minus på 230 000. Till det kommer ökade kostnader för modersmålsundervisning.
Dessa minusresultat vägs dock upp av att den centrala förvaltningen går med nästan 1,7 miljoner i överskott.
Utbildningsnämnden flaggar dock för att mer pengar behövs i budgeten för 2020. Ser man på ett rullande tolv månader så ligger underskottet på 4,2 miljoner kronor.
– Får vi inte en budgetökning så hamnar vi där, säger ordförande Pia Möller (M).
Förklaringen till minusresultatet är främst ökat antal elever  – både inom förskola, grundskola och gymnasiet. Det finns också en farhåga att underskottet blir ännu större 2020 .
– Det finns en risk att vi tappar statsbidrag på 11,5 miljoner kronor.
Gå till toppen