Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stora polisresurser på plats när HIF mötte AIK

Polisen avsatte stora resurser i Helsingborg för att bevaka supportar i samband med matchen mellan HIF och AIK. Bedömningen från polisens sida är att arrangemanget i stort sett förlöpte lugnt.

Bild: Johan Nilsson/TT
– Vi har bra resurser för att kunna hantera eventuella oroligheter, sa Calle Persson, presstalesperson vid polisens ledningscentral innan matchen.
Matchen betraktades som en så kallad särskild händelse.
– Det är för att organisera resurserna, säger Calle Persson.
– Polisen kommer att vara där supportrarna kommer att vara. Det gäller både hemma- och bortasupportrar innan och efter matchen.
En drönare skulle användas, liksom vid en tidigare match mellan HIF och Hammarby.
– Det är ett nytt verktyg som vi tror kan vara bra för att få en överblick över stora ytor.
Vid 18.30 var de flesta av HIF-supportrarna inne på Olympia.
– Läget är bra. Vi har följt olika grupper av supportar. Grupper med upp till trettio, fyrtio personer. Det har gått lugnt och bra till, sa Calle Persson.
Efter matchen var det också lugnt, enligt polisens bedömning.
– I stort sett har det varit relativt lugnt. Det har varit någon fylla och det var någon bengal på AIK-läktaren, säger Calle Persson.
Polisen uppgav senare under kvällen att en ordningsvakt ska ha blivit misshandlad i samband med utsläppet på norra sidan av stadion.
Enligt en anmälan har en person utdelat knuffar och ett knytnävsslag mot ordningsvakten.
Gå till toppen