Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tekniskt haveri under Lundviks repetition

John Lundvik har satsat på ett ännu ljusare nummer än tidigare inför Eurovision Song Contest. Men under onsdagen, några få timmar innan det viktiga genrepet inför juryn, blev det svart. Nu kallar teamet till krismöte.

John Lundvik hade problem med tekniken under det första genrepet inför semifinalen.Bild: Henrik Montgomery/TT
Onsdagens första genrep för John Lundvik och The Mamas inleddes med flera minuters tystnad. Under genrepet ska alla låtar spelas efter varandra precis som under semifinalen – så blev det inte.
–  Jag började sjunga men sedan blev det svart och det stod olika koder på golvet. Det tog ett tag innan det kom i gång igen, säger John Lundvik.
Haveriet skedde före onsdagens andra genrep, som är betydligt viktigare, då den internationella juryn ser alla framträdanden och baserar sina poäng efter dem.
– Det är skönt att det hände nu och inte när det är skarpt läge i kväll, säger John Lundvik.
Sånginsatsen gick däremot som planerat.
– Jag är nöjd över mitt framträdande, men när man ser fram emot ljusa skärmar och det bara blir svart, det är klart att det påverkar, säger John Lundvik.
Nu kommer de att ha ett möte med tekniker på plats för att reda ut ljusfrågan.
– Vi ska höra vad som hände, så kommer vi till klarhet och kan ta det därifrån, säger John Lundvik.
Gå till toppen