Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

TUI varnar för ny Boeing-smäll

Researrangören TUI ser risk för högre kostnader om det dröjer tills det att Boeing 737 Max 8-flygplanen kan tas i trafik igen. ArkivbildBild: Ted S. Warren AP/TT
Den brittisk-tyska researrangören TUI måste få klarhet kring statusen för de parkerade Boeing 737 Max 8-flygplanen före utgången av maj. Annars riskerar bolaget en ny resultatsmäll, varnar TUI.
TUI bekräftade samtidigt de prognoser om lägre vinst som gavs i mars, sedan Boeing 737 Max 8-flygplanen togs ur trafik efter två olyckor med flygplansmodellen på kort tid, olyckor i vilka 346 människor omkom.
Ett slutligt myndighetsgodkännande av de uppdateringar av mjukvaror till flygplansmodellens autopilotsystem som görs av Boeing med anledning av olyckorna kan dröja till augusti, enligt tidningen The Wall Street Journal.
Tidigare har målet om att återuppta trafiken med flygplanen skjutits fram från april till juni.
Gå till toppen