Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Advokaters ersättningskrav polisutreds

Enligt en artikelserie har tre advokater i samma mål dubbeldebiterat. Uppgifterna ska utredas av polis. Arkivbild.Bild: Anders Wiklund/TT
Polisen ska utreda misstänkta bedrägeriförsök bland advokater som enligt en tidningsgranskning försökt dubbeldebitera i samband med en rättegång i Växjö.
– Baserat på de uppgifter som framkommit i tidningsartiklarna har jag sett till att det upprättats en anledning om försök till bedrägeri. Det finns anledning att anta att brott som hör under allmänt åtal kan ha begåtts, säger lokalpolisområdeschef Jonas Eek till Smålandsposten.
I anmälan finns ingen person utpekad som skäligen misstänkt.
Tidningen har i en artikelserie rapporterat att tre advokater i samma mål dubbeldebiterat. Exempelvis har en av de granskade advokaterna debiterat för närvaro i tingsrätten i målet under tre dagar då han inte var där. Sammanlagt ville advokaten ha 36 000 kronor för dessa tre dagar, trots att han då var upptagen med rättegångar i andra mål.
Efter tidningsgranskningen sänkte advokaterna sina ersättningskrav.
Gå till toppen