Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ängelholms FF vill få fler flickor att spela fotboll

ÄFF slår en passning för att bredda flickfotbollen.

Söndagen den 19 maj är det meningen att massor av tjejer som vill spela fotboll ska träffas på fotbollsplanerna vid ishallsområdet.
– Vi vill lyfta flickfotbollen. ÄFF har lag i sju olika åldersklasser mellan 9 och 16 år. Men vi vill att flera tjejer ska börja med fotboll, säger Kalle Hansson, ungdomskonsulent i ÄFF.
Han poängterar att det i första hand inte är ett sätt att få fler spelare till klubben utan att han vill öka antalet flickor som spelar fotboll i området.
– Vill de tjejer som ännu inte börjat i någon klubb vara med i ÄFF så får de naturligtvis gärna komma till oss. Men vill de hellre spela i en annan förening så går det bra. Bara de spelar fotboll, säger han.
Klubben hoppas att även de tjejer som inte är med i någon klubb vill prova på fotboll mellan klockan 11 och 15 söndagen den 19 maj på fotbollsplanerna vid Catena arena.
Gå till toppen