Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Då får Lukas Moodyssons HBO-serie premiär

Skriv upp den 1 juli i almanackan om du är peppad på Malmöregissören Lukas Moodyssons nya tv-serie. Då har nämligen ”Gösta” premiär på HBO Europe.

Lukas Moodysson. Arkivbild.Bild: Poppe Cornelius/NTB/TT
Serien "Gösta", som är HBO Europes första nordiska originalserie, sänds i tolv avsnitt och handlar om en nyexaminerad barnpsykolog som får ett vikariat på en bup-mottagning i Småland och flyttar dit. De fyra första avsnitten läggs ut den 1 juli och sen följs det upp med två avsnitt varje måndag de kommande fyra veckorna. Avsnitten är på 30 minuter.
I rollerna syns bland andra Vilhelm Blomgren, Amy Deasismont, Regina Lund, Mattias Silvell, Clara Christiansson, Elisabet Carlsson, Nidhal Fares och Gustav Berg.
Malmöregissören Lukas Moodysson har tidigare regisserat filmer som ”Fucking Åmål” (1998), ”Tillsammans” (2000), ”Lilja forever” (2002) och ”Vi är bäst” (2013).
Gå till toppen