Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Se supertalangens drömmål när Finland vann

Finland studsade tillbaka direkt efter förlusten mot USA i ishockey-VM. Än en gång var det supertalangen Kaapo Kakko som stal de största rubrikerna när de finländska lejonen vände och vann mot Danmark med 3–1.

Finländskt jubel efter Kaapo Kakkos 1–1-mål mot Danmark.Bild: Petr David Josek/AP/TT
18-åringen, som har tagit VM med storm och gett Finland en drömstart i turneringen, bjöd på ny show när han kvitterade till 1–1 knappt sex minuter in i den andra perioden.
Kakko satte fart med pucken från mittlinjen, rundade både en försvarare och den danske målvakten Sebastian Dahm under samma fint och skickade in 1–1 i tom bur. Det var stjärnskottets sjätte mål i turneringen.
I samma period tryckte Sakari Manninen in 2–1, innan Harri Pesonen utökade till 3–1 11.07 in i tredje – assisterad av Kaapo Kakko.
Därmed tog Finland sin tredje seger på fyra matcher.
– Jag är glad. Skjuter man mycket så går den in till slut, sade Manninen i SVT i den andra periodpausen.
Segern innebär att Finland kliver upp på andra plats i grupp A, två poäng bakom Tyskland.
Samtidigt tog Kanada sin tredje raka seger, 5–2 mot Frankrike, i samma grupp. Kanadensarna har bara förlorat en match hittills i mästerskapet – premiären mot Finland – och ligger trea i gruppen.
Gå till toppen