Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

HIF-tränaren hyllade mästarlaget

Han erkände utan omsvep att hans lag inte räckte till mot regerande mästarna. Dessutom ansåg Peo Ljung att chansningen att spela med Andreas Granqvist kändes nödvändig.

Peo Ljung och hans HIF är utan seger i de sex senaste matcherna.Bild: PETTER ARVIDSON
Olympia har varit ett fäste för HIF. Men efter att AIK kört över nykomlingen lade sig hemmatränaren Peo Ljung platt.
– Det har studsat lite fram och tillbaka för AIK i starten men då har man skärpt till det och hittat den här nivån. Vi behöver få till alla moment i spelet på ett väldigt bra sätt om vi ska störa AIK. Och det får vi inte till.
Framför allt pekade Peo Ljung på att hans lag var för försiktigt i presspelet och lämnade över initiativ och ytor till AIK.
– De slank ur på ett sätt som skickliga spelare gör med den platsen vi gav dem. Vi gör ett försök i andra halvlek. Det är ingen som tappar sugen.
Sjätte raka matchen utan seger för HIF. Och förutom förlusten åkte hemmalaget på ytterligare en tung motgång när stjärnan Andreas Granqvist tvingades kliva av i 65:e minuten. Det troliga är att han är borta resten av vårsäsongen. Chansningen att spela med krånglande ljumske höll inte. Tränaren Peo Ljung backade Granqvists beslut och vilja.
– På kort sikt kan man fundera över om jag tar ut rätt lag. Samtidigt får vi inte titta på det kortsiktigt. Det är landslagets kapten, det är klart han ska spela i vårt lag om han kan vara på banan.
Gå till toppen