Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Klart: Zlatan-boken blir film – får biopremiär 2021

Nu är det klart att självbiografin ”Jag är Zlatan” ska bli långfilm. Inspelningarna drar igång nästa år och det blir Jens Sjögren som ska regissera filmen. Nu börjar jakten efter två unga skådespelare som ska spela den unge Zlatan Ibrahimovic.

Zlatan Ibrahimovic – snart som långfilm.Bild: ANDREAS L ERIKSSON
När Sveriges största fotbollsstjärna genom tiderna, Zlatan Ibrahimovic, 2011 gav ut en självbiografi i samarbete med författaren David Lagercrantz slutade det i succé. Boken är idag översatt till mer än 30 språk. I flera år har det diskuterats en filmatisering av boken och på torsdagen kom beskedet att det nu är klart.
Regissören Jens Sjögren, som gjort filmen ”Lycka till och ta hand om varandra” samt tv-serien ”Innan vi dör”, ska regissera och Zlatan Ibrahimovic kommer själv att vara inblandad.
– Jag känner mig väldigt inspirerad och rörd men också lite skärrad över att vara en del av detta stora projekt, säger Jens Sjögren i ett pressmeddelande.
Filmen ”Jag är Zlatan” ska börja spelas in nästa år och är tänkt att ha biopremiär 2021. Under hösten ska manuset färdigställas och roller besättas. Just nu söker man efter två unga skådespelare som ska spela Zlatan Ibrahimovic som 11 respektive 16 år.
Mattias Nohrborg, tidigare välkänd filmprofil i Malmö under tiden han drev Triangelfilm, blir tillsammans med Fredrik Heinig på B-Reel Films producent för filmen.
– Vi är stolta och glada att ha kommit till det här stadiet med detta mycket speciella projekt och vi hoppas att få ihop allt under nästa år. Vi älskar historien om Zlatan och vi tror att det kommer att bli en mycket speciell film, säger de i ett pressmeddelande.
Gå till toppen