Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kyrgios diskad efter stolkastning

Nick Kyrgios i ATP-turneringen i Rom.Bild: Andrew Medichini/AP/TT
Först svingade han vilt mot tennisens världsstjärnor i en podcast.
Sedan svingade australiern Nick Kyrgios en stol på grusbanan i Rom och blev diskvalificerad.
Det var i tredje set mot norrmannen Casper Ruud, vid ställningen 1–1, som Kyrgios fick en poäng emot sig för att ha sagt en svordom, som australiern fick sitt utbrott. Först slog han racketen i backen, sparkade på en vattenflaska och sedan kastade han iväg stolen.
Tidigare på dagen publicerades uppgifter om att Kyrgios i en tennispodcast sagt att världstvåan Rafael Nadal var en dålig förlorare som ”inte visar motståndaren och publiken respekt” efter en förlust och att världsettan Novak Djokovic var besatt av att bli lika populär som Roger Federer.
– Och det här med hur han firar när han vinner, det är så pinsamt, säger Kyrgios om Djokovic som faller ner på knä och jublar sedan han säkrat en seger.
Rättad: I en tidigare version uppgavs fel resultat när Kyrgios fick sitt utbrott. Rätt är att ställningen var 1–1 och Kyrgios fick en poäng emot sig.
Gå till toppen