Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Larm om pistolman på tåget – greps efter pådrag i centrala Ängelholm

En man greps på torsdagseftermiddagen i Ängelholm efter att han hade sagt under en tågresa att han hade ett skarpladdat vapen. Polisen har konstaterat att det inte var ett riktigt vapen och släppt mannen som nu är misstänkt för olaga hot.

Polisen var på plats bland annat i Järnvägsparken i Ängelholm.Bild: Emelie Malmros
Det var vid 13-tiden på torsdagen som polisen ryckte ut till centrala Ängelholm efter larm om att en man misstänktes gå runt med ett vapen.
Det var på ett tåg till Ängelholm som mannen, enligt vittnesuppgifter, ska ha haft med sig vad som såg ut som en pistol. En annan resenär på tåget larmade polisen.
– Han sa att den var skarpladdad, säger resenären till tidningen.
Polisen bekräftar på eftermiddagen att en misstänkt man gripits i närheten av Ica supermarket i centrala Ängelholm. Polisen var även på plats i närliggande Järnvägsparken. Efter kontroll av mannen har han släppts.
– Det var någonting som liknade ett vapen. Men det var inget riktigt vapen. Misstankarna mot mannen gäller olaga hot, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Det kan få allvarliga följder att visa upp ett föremål som uppfattas som ett riktigt vapen på allmän plats, menar Calle Persson.
– Det kan orsaka stort obehag för personer som ser det. Det kan också utgöra en risk för personen själv vid ett eventuellt ingripande från polisen. Då kommer polisen inledningsvis agera utifrån att det kan vara ett skarpladdat vapen.
Gå till toppen