Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Dubbla anmälningar efter gruff bland AIK-supportar

På onsdagen anmälde en ordningsvakt på Olympia att han blivit slagen och knuffad efter matchen mellan Helsingborg och AIK. Den misstänkte har gjort en motanmälan.

Det var vid 21-tiden när en uniformerad vakt ska ha mottagit slag och knuffar i samband med utsläppet på den norra sidan av Olympia. Slagen och knuffarna ska ha riktats mot ordningsvaktens överkropp.
– Han har inte ådragit sig några allvarliga skador. Ingen person har frihetsberövats i det här ärendet, säger Kenneth Andersson, inre befäl vid Helsingborgspolisen.
Den misstänkte är en så kallad SLO, en Supporter Liason Officer, som arbetar som en länk mellan supportar och klubb, i det här fallet AIK.
Mannen gjorde i samband med händelsen en egen polisanmälan efter att han hävdat att han mottagit ett slag över handen med en batong som vakten ska ha utdelat, skriver Fotbollskanalen på nätet.
Orsaken till att det blev gruff var att polisen ville identifiera en AIK-supporter som misstänktes för brott under matchen. Det ska, enligt Fotbollskanalen, ha handlat om att supporten ska ha maskerat sig och eventuellt bränt pyroteknik.
Exakt vem som gjort sig skyldig till vad är ännu oklart.
Enligt polisen gick det allsvenska mötet mellan HIF och AIK lugnt till trots det inträffade.
– Det händer lite då och då att en vakt blir knuffad men vi har inga frihetsberövade som vi kan härleda till matchen, säger Kenneth Andersson.
Gå till toppen