Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

F-16-plan störtade genom tak

Ett F-16-plan. Arkivbild.Bild: Aijaz Rahi/AP/TT
Ett amerikanskt stridsplan av typen F-16 har störtat i en byggnad i anslutning till militärbasen March öster om Los Angeles i Kalifornien, meddelar en talesman för basen.
Fem personer skadades på marken och piloten har enligt militärledningen förts till sjukhus för att undersökas. Det är oklart hur svåra skador det rör sig om.
Tidigare uttalade en talesperson för militären att ingen människa hade skadats i samband med händelsen.
Av tv-bilder att döma slog planet ned i något slags lagerbyggnad, som fått ett gapande hål i taket.
Kraschen inträffade i samband med en övningsflygning. Men planet tros ha varit skarpt beväpnat, och ett stort område har spärrats av runt olycksplatsen. Motorvägen Interstate 215, som löper i nordsydlig riktning öster om Los Angeles, stängdes av i båda körriktningarna.
F-16 är ett stridsplan av den typ som i Sverige förkortas Jas, alltså för såväl jakt som attack och spaning. Det lanserades på 1970-talet, är vanligt i västvärlden, och inköpt av bland andra danska och norska försvaret.
Gå till toppen