Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Mark vid tunnelbygget i Förslöv kan bli industriområde

Kommunen är i stort behov av mark till verksamheter. Nu blickar man mot en upplagsplats som användes för tunnelmassor i Förslöv. Men förslaget stöter på kritik, bland annat från den närliggande golfklubben.

Nära järnvägsstationen i Förslöv ligger det område som användes som upplagsplats för massor då tunneln genom Hallandsåsen byggdes.Bild: Michael Lundblad
Båstads kommun vill ge befintliga företag möjlighet att expandera och nya företag en chans att etablera sig.
I ett förslag till detaljplan tittar man på ett område väster om väg 105 i Förslövs utkant. Ett område som användes som upplagsplats för massor då tunneln genom Hallandsåsen byggdes.
Området finns cirka 300 meter från Förslövs station och är cirka 250 000 kvadratmeter stort.
I det förslag som finns pekas bland annat på fördelar som närheten till ett bra vägnät och att kollektivtrafiken är utbyggd.
I förslaget är merparten av området tänkt för industri, kontor och tekniska anläggningar. När det gäller den nordöstra delen är förslaget att det ska bli kontor och andra verksamheter. Tanken är att det som beskrivs som personaltäta verksamheter ska prioriteras före rena lager- eller logistikverksamheter.
Men alla är inte nöjda med förslaget. Åkagårdens golfklubb framför oro för att verksamhetens existens är hotad om förslaget genomförs.
– Vi har haft mycket dialog med kommunen, men jag tycker inte att de lyssnar. Det hade kunnat bli ett fint område med både bostäder och lättare industri, säger Cia Pettersson, vd på Åkagårdens golfklubb.
Hon är orolig för att tung industri kommer att hamna på platsen – och att det i en förlängning skulle öppna för en återvinningscentral. Politikerna har fattat beslut om att de vill se en återvinningsanläggning vid i närheten av korsningen mellan Bokesliden och Killerödsvägen norr om Förslöv.
Cia Pettersson framför även oro för att höjden på byggnaderna i förslaget sätts till 14,5 meter som högst för industridelen.
– Utsiktsmässigt har vi greener och utslagsplatser som gränsgranne. De är 20-30 meter därifrån, säger Cia Pettersson.
Hon vill att kommunen ser över allting en gång till och efterfrågar bland annat att en miljökonsekvensbeskrivning görs.
– Där finns ett rikt djurliv, enligt Cia Pettersson.
Gå till toppen