Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Så ska Rögle bli ännu grönare

Sedan i måndags är Rögle BK:s miljövecka i full gång. Föreningen uppmanar till hållbar utveckling och har utökat återvinningsstationen för att öka medvetenheten.

Jacqueline Rosberg är projektledare för Rögle BK:s satsning på en miljövecka, som avslutas på söndag med en familjedag.Bild: Niklas Gustavsson
Det är första gången som Rögle BK anordnar en miljövecka med en avslutande familjedag. Initiativet kommer från klubbens verksamhet grönvit hållbarhet, som är ett ständigt pågående arbete för att säkra både en hållbar miljöutveckling samt det sociala ansvaret.
— Detta är någonting som vi har jobbat med under en tid. Vår verksamhet grönvit hållbarhet är någonting som vi kämpar för och tycker är extremt viktigt. Så hela syftet med miljöveckan är att kommunicera vad vi faktiskt gör och vad vi kan göra tillsammans, säger Jacqueline Rosberg, projektledare i Rögle BK.
Under miljöveckan hoppas klubben kunna visa upp sitt pågående arbete och samtidigt få andra att engagera sig.
— Vi har extra containrar på plats vid vår sopsortering. Vi arbetar även mycket med våra sociala medier där vi pratar om miljön och hur viktigt det är att värna om vår natur. I en video visar vi till exempel upp köket och hur de arbetar för att minska matsvinnet, säger Jacqueline Rosberg.
Bland annat uppmanar de till att plocka skräp i naturen. Skräpet som samlas in kan sedan tas till sopstationen utanför Catena arena för att återvinnas. Därefter belönas skräpsamlarens insats genom att uppmärksammas på Rögle BK:s sociala medier.
Miljöveckan avslutas med en familjedag på söndag den 19 maj som sammanfaller med HD:s bakluckeloppis på parkeringen utanför arenan.
— Det är fantastiskt kul att vi kan samarbeta i denna viktiga fråga och hjälpa varandra. Och just bakluckeloppis går helt i linje med vårt hållbarhetstänk, så det tycker vi är jätteroligt, säger Jacqueline Rosberg.
I övrigt kommer bland annat Rögle BK:s hoppborg att finnas uppblåst och en tipspromenad med Miljöverkstaden anordnas, Röglespelarna finns på plats och sophjälten från NSR ger sig ut på skräpjakt med barnen.
— Detta är som sagt första gången, men vi hoppas att det kommer bli ett återkommande inslag som vi kan utöka med exempelvis föreläsningar till nästa år, säger Jacqueline Rosberg.
– Vi arbetar från den yngste spelaren till den högste styrelsemedlemmen och det är vår ambition att alla inom Rögle BK ska bli hållbarhetsambassadörer.
Familjedagen anordnas på söndag den 19 maj klockan 10-14.
Gå till toppen