Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Efter bänkningen – nu lämnar han Högaborg

Högaborg blir av med mer offensiv kraft. Nu lämnar Bleron Zekaj klubben.
– Efter senaste matchen tog jag mina saker och sa att jag inte kan fortsätta längre, säger han.

Bleron Zekaj.Bild: AVDO BILKANOVIC
Bleron Zekaj har gjort två inhopp för Högaborg i division 3 i år. Nu lämnar 20-åringen, som kan spela både offensiv mittfältare och forward, med omedelbar verkan.
– Jag och tränaren "Krus" [Kristoffer Schönbeck] hade inte samma åsikter om saker och ting, till exempel speltid. Jag har spelat i Högaborg så pass länge och vet hur duktig jag är. Jag borde spela, men det tyckte inte han, säger Bleron Zekaj.
Efter att Bleron Zekaj flyttades upp till Högaborgs A-lag gjorde han tio mål på 51 seriematcher. Den gångna helgen blev han kvar på bänken när Högaborg tog säsongens första seger (1–0 mot Älmhult).
– Efter matchen tog jag mina saker och sa att jag inte kan fortsätta längre, säger han.
Hur reagerade Krisoffer Schönbeck?
– Han har inte reagerat så mycket, det känns inte som att han har brytt sig.
Hur känns det?
– Det känns tråkigt, jag har haft en bra relation med honom tidigare. Vi kom överens innan säsongen, jag skulle få spela och han behövde mig i laget.
– Jag var skadad nästan halva förra året och var borta lite på försäsongen. Han har tagit upp det, men jag tyckte inte att det var en tillräckligt bra förklaring för att jag inte skulle spela. Jag är i form nu och är frisk.
Vad hade du kunnat göra annorlunda?
– Jag vet inte. Jag tröttnade på miljön också, jag har spelat i Högaborg i hela mitt liv. Jag kände att jag behövde komma ifrån det lite och får se vad jag gör till sommaren. Jag ska försöka hitta en annan klubb.
– Innan jag skrev på för Högaborg igen hade jag kontakt med andra klubbar. Jag kanske ska ta upp kontakten med dem igen.
Läs också Profil lämnade Högaborg – aktuell för division 4-lag
HD har varit i kontakt med Högaborgs tränare Kristoffer Schönbeck som i ett sms skriver att han för tillfället inte har något att säga gällande Bleron Zekaj.
Den senaste månaden har forwarden Matthias Holenstein lämnat Högaborg och ytterligare en forward, Måns Herrmann, missar resten av vårsäsongen eftersom han ska genomgå en hjärtoperation.
Läs också Måns Herrmann ska operera hjärtat: "Jag får hopp"
Högaborg har tagit fyra poäng på fem matcher i division 3. Under lördagen gästar de nästjumbon Markaryd.
Gå till toppen