Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Örkelljunga

LSS-planer blir inte av – nu säljs troligen Kaptensgården

Attendo LSS AB hade fått klartecken för planerna på daglig verksamhet på Kaptensgården. Men efter att räddningstjänsten underkänt lokalerna sades hyresavtalet upp. Nu planerar kommunen för en försäljning av gården.

Kaptensgården i Åsljunga ägs av Örkelljunga kommun. Efter att räddningstjänsten underkänt lokalerna för LSS-verksamhet tyder det mesta på att gården är på väg att säljas.Bild: Sven Sandström
Hyresavtalet mellan Örkelljunga kommun och Attendo LSS AB sades upp i förtid.
Anledningen var att räddningstjänsten vid sin tillsyn kommit fram till att lokalerna inte uppfyller kraven för ändamålet. Attendo LSS AB avsåg att driva daglig verksamhet för funktionshindrade med bed and breakfast och hunddagis och hade fått tillstånd från Inspektionen för vård och omsorg (IVO).
Kaptensgården i Åsljunga hade stått tom en tid när Örkelljunga kommun och Attendo våren 2018 kom överens om ett femårigt hyresavtal.
Nu kommer det avtalet att avslutas i förtid och assistansföretaget betalar enligt överenskommelsen hyra till och med oktober. Örkelljunga kommun är inriktade på att sälja gården.
– Vi har fått uppdraget att utreda möjligheten att sälja fastigheten. Sedan är det ett politiskt beslut, säger kommunens fastighetschef Mathias Svensson.
Läs också Klartecken för daglig verksamhet på Kaptensgården
Läs också Attendo hyr Kaptensgården i Åsljunga
Gå till toppen