Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lundvik: Sverige har bitit av sina nagelband

Favorit hos juryn och sexa totalt – men innan slutresultatet stod klart utsattes John Lundvik för en nervkittlande väntan i Eurovision Song Contest.
– Jag hade gärna velat komma högre, men jag tror att den här dörren som har öppnats som artist är ovärderlig, säger han.

John Lundvik får en kram av sin sambo Lotta Martidou efter sjätteplatsen i Eurovision. Nu väntar vardagen i Sverige. "Det ska bli skönt att få komma hem och bara få vara pappa", säger han till TT.Bild: Henrik Montgomery/TT
Det blev en riktig rysare för Sverige i Eurovision Song Contest. När programledarna presenterade publikens röster ställdes Sveriges John Lundvik mot storfavoriten Duncan Laurence från Nederländerna. Sedan väntade de länge med att avslöja resultatet. Slutligen blev det en nederländsk seger – till John Lundviks synbara besvikelse i green room.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen