Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Källor varnar för ”Call of duty”-problem

Sledgehammar i San Fransisco utvecklade 2017 års "Call of duty: WWII" (bilden) medan Treyarch gjorde "Black ops 4" som kom förra året. Pressbild.Bild: Activision/TT
Det råder problem med utvecklingen av ett kommande ”Call of duty”-spel, uppger en rad källor med insyn för spelsajten Kotaku.
Förstapersonsskjutarserien är en av världens mest inkomstbringande och en hörnpelare för utgivaren Activision. Vanligtvis släpps ett nytt spel i serien varje höst, vilket varit möjligt till följd av att de tre utvecklingskontoren Sledgehammer, Treyarch och Infinity Ward roterat som ansvarig. Varje kontor har därmed fått tre år på sig att skapa sitt spel.
Men utvecklingen av 2020 års ”Call of duty”, som enligt Kotaku var tänkt att utvecklas av Sledgehammer – den här gången tillsammans med Raven – verkar ha stött på problem. Därför uppges Treyarch i stället ha fått ta över huvudansvaret för spelet, vilket innebär att kontoret bara får två år på sig. Sledgehammer och Raven kommer i stället att användas som underutvecklare till titeln.
Activision vill inte kommentera uppgifterna.
Gå till toppen