Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Polisen om hotet mot Kulla: ”Vi har koll på läget”

I helgen arbetade polisen vidare efter hotet som gjorde att Kullagymnasiet utrymdes i fredags. Någon misstänkt finns inte.

Polisen fanns på måndagen på plats på Kullagymnasiet för att briefa personalen om läget vad gäller det diffusa hotet.Bild: Anders Malmberg
Det var vid 13.30-tiden i fredags som ledningen för Kullagymnasiet tog beslutet att både personal och elever fick gå hem. Detta sen ett rykte börjat spridas via Snapchat att något tråkigt skulle hända.
Läs också Kullagymnasiet utrymt efter diffust hot
Redan innan skolan evakuerades hade polisen nåtts av uppgifter kring det diffusa hotet.
– Vi hade vetat om det här ryktet i några dagar innan. Det kom till vår kännedom tidigare i förra veckan, säger Karim Ottosson, lokalpolisområdeschef.
Anledningen till att skolan tömdes var att ryktet under fredagen återigen kom i svang. Och att något skulle hände på skolan just denna dag.
– Skolan har agerat helt rätt och vi har koll på läget, säger Karim Ottosson.
Det är första gången som Kullagymnasiet utryms.
– Först fick vi höra att något skulle hända den 3-6 juni, men när sedan signalerna dök upp igen i fredags så agerade vi enligt vår säkerhetsplan, säger gymnasiechef Britt-Inger Suneson.
I nuläget rubriceras händelsen som olaga hot mot grupp. Men det finns inga indikationer på att det skulle röra sig om något skarpt hot.
– Inget visar att det här skulle röra sig om något där det ligger allvar bakom.
Karim Ottosson vill inte kommentera om man vet vem eller vilka som ligger bakom.
– Det finns ingen misstänkt i nuläget. Men i helgen har vi genomfört ett antal förhör.
På måndagen fanns polisen på plats på Kullagymnasiet.
– Vi samlade all personal och berättade om det diffusa hotet. Lärarna får sedan skicka informationen vidare till eleverna. Vi har också personal tillgänglig om någon elev vill prata och behöver stöd, säger gymnasiechefen Britt-Inger Suneson.
Hon betecknar stämningen på skolan som lugn.
– Om någon elev behöver stöd och vill prata så har vi personal tillgänglig.
Gå till toppen