Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Polisen tror att mördaren kom på moped – ber om tips efter skotten på Fredriksdal

Mördaren kom på moped och hade en medhjälpare. Nu söker polisen vittnen för sin huvudteori efter dubbelmordet på Fredriksdal.

De två männen satt i en parkerad bil på Tränsgatan när de sköts till döds.
Strax efter midnatt natten till påskdagen vaknade flera boende på Fredriksdal av ljudet från en serie skott. Två män från Landskrona, 26 och 27 år gamla, sköts till döds när de satt i en parkerad bil på Tränsgatan.
Polisen kunde konstatera att båda offren sedan tidigare var kända från kriminella sammanhang. Den yngre av dem satt förra året häktad som misstänkt för ett mord på Varbergsgatan i Helsingborg. På senare tid hade mannen dragit polisens intresse till sig efter att ha bytt sida i en gängkonflikt i Landskrona.
Polisen tror dock inte att morden på Fredriksdal har någon direkt koppling till andra våldsbrott på sistone. Dubbelmordet har beskrivits som en isolerad händelse.
– Det är i vart fall en isolerad händelse i bemärkelsen att det aldrig var någon fara för andra människor, även om jag förstås förstår oron när det skjuts i ett bostadsområde, säger Kent Persson, kriminalkommissarie vid polisens avdelning för grova brott.
I hopp om tips och vittnesuppgifter offentliggör polisen nu nya uppgifter om dubbelmordet. Vid brottsplatsen har en moped/mc varit synlig. Polisen är mån om att få ytterligare uppgifter om mopedens färdväg som gick söderut i riktning mot vattentornet och vidare mot Linbastagatan och Brytstugevägen.
– Där slutar alla iakttagelser även om vittnen har hört mopeden försvinna iväg från Brytstugans koloniområde. Vi har även uppgifter om att två personer satt på mopeden eller om det möjligen var en scooter eller motorcykel, säger Kent Persson.
Några bevis för att det tvåhjuliga fordonet, dess förare och passagerare har med mordet att göra, har inte polisen.
– Men eftersom de två inte hört av sig till oss eller har identifierats är det lätt att tänka så, säger Kent Persson.
Han vill inte avslöja några ytterligare detaljer om dubbelmordet men säger:
– Vi börjar få en ganska bra bild av brottsplatsen och rörelser som ägt rum där.
Gå till toppen