Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Segelbåt fastnade i Peter Brobergs bro

En båtägare hade för bråttom. Klaffbron slog igen innan båten hunnit passera.

Segelbåten klämdes fast då bron slog igen tidigare än båtägaren räknat med.Bild: Landskrona räddningstjänst
Något gick fel på söndagskvällen vid 20-tiden, då en man i 60-årsåldern skulle åka längst in i Nyhamn med sin segelbåt. Det gick bra fram till Peter Brobergs bro, den nya klaffbron för fotgängare och cyklister.
Båtfolk sköter uppfällningen på egen hand genom att knappa in en kod på en av panelerna på vardera sida om bron.
Men bron slog ner på båtens främre mast innan den hunnit passera.
– Det var nog lite okunskap om hur man stänger och öppnar bron. Man måste passera inom en viss tid, och det missbedömde han, säger Patrik Fernlöv, styrkeledare på Landskrona räddningstjänst.
I polisanmälan står att det blev mindre plåtskador på bron. Men dagen efter syns inget av olyckan för ett otränat öga.
– Vi har haft personal ute och funktionstestat bron, och den verkar fungera som den ska, säger Niklas Geidenstam, teknisk avdelningschef på Landskrona stad.
Hur mycket klarar en sådan här bro?
– Det är svårt att säga, men den är inte byggd för att klara påkörningar överhuvud taget. Vi har inte haft tillbud av den sorten vad jag vet. Men vi får väl utreda det som hänt och se om vi kan göra några förbättringsåtgärder.
Några personskador blev det inte, och Patrik Fernlöv tror inte heller båten tog någon större skada. 60-åringen är dock polisanmäld, misstänkt för vårdslöshet i sjötrafik.
Bron slog till om den främre masten.Bild: Landskrona räddningstjänst
Gå till toppen