Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Taxor på baden kan höjas

Vad ska inträdesbiljetten till badet kosta? Hur mycket ska barnen som går i kulturskolan betala? Det är två av frågorna som fullmäktige i Bjuv tar ställning till på torsdag kväll.

Om förslaget som läggs framför politikerna i fullmäktige klubbas, kommer årskortet och familjekortet att försvinna. Ålderskategorin 5-7 år tas bort och prisnivån för denna grupp blir den samma som för ungdomar upp till 17 år. Ett individuellt säsongskort för barn och unga föreslås ersätta 50-kortet, där kultur och fritidsförvaltningen anser att kriterierna inneburit för många svåra avvägningar för personalen.
Enligt kultur och fritid motiveras prishöjningarna med att man behöver anpassa till nivån på jämförbara bad. Priset för en inträdesbiljett för en vuxen höjs från 30 till 40 kronor.
När musikskolan i Bjuv övergick till att bli kulturskola med bredare utbud som innehåller teater, dans och konst förutom musik, täcktes kostnaderna för de nya ämnena till en början av bidrag från Statens kulturråd.
Nu är den perioden slut och förslaget är att det ska kosta 500 kronor per terminen att delta i enskild undervisning oavsett ämne och att syskonrabatten fortsatt ska ligga på 50 procent.
Kommunfullmäktige sammanträder i Varagårdsskolans aula i Bjuv klockan 19.
Gå till toppen