Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Avgående Rögle-vd tar över driften av Hus 57 akut

Tunga kostnader har skapat ett akut läge för Hus 57. På tisdagen gick fastighetsbolaget Backahill in som ny ägare och har utsett Rögle BK:s avgående vd Marcus Thuresson som tillförordnad chef.

Trots framgångarna med hotell-och restaurangverksamheten blev Hus 57 en alltför tung kostnadsbörda för ägarna. Backahill går in som ny ägare och sätter Röglebasen Marcus Thuresson vid rodret.Bild: Niklas Gustavsson
Hus 57 öppnade för bara 14 månader sedan efter om- och tillbyggnad av gamla hotell Paletten. Ett modernt hotell invigdes i mars förra året, mer än dubbelt så stort som det förra, och blev ett efterlängtat tillskott i Ängelholms centrum.
2018 fick Hus 57 en White Guide-utmärkelse och blev utsett till bästa Best Western-hotell.
Men kostnaderna blev för tunga att bära.
Ägarparet Mattias Frisk och Pia Hansson lämnade på tisdagen över ägarskapet till Backahill AB, som också äger fastigheten.
Läget var akut.
– Vi har känt till att situationen var tuff och har stöttat dem. Men nu var det riktigt illa. Ett aktiekapital var tvunget att återställas, och det klarade inte ägarna. Vi tar över för att säkra den framtida driften av hotellet och få styr på kostnaderna, förklarar Anders Nelson.
Ny tillförordnad chef för verksamheten blir Marcus Thuresson, avgående vd i Rögle BK. Tillsättandet gick snabbt och grundades på tillfälligheter. Genom Backahills engagemang i Rögle och Arenabolaget fanns redan ett etablerat samarbete och bra dialog.
– Han har sett slutet på sin resa i Rögle, men vi är glada för att fortsätta samarbetet. Han har erfarenheter från olika branscher och egenskaper som är lämpliga, säger Anders Nelson.
I ett pressmeddelande säger Marcus Thuresson:
”Jag är tacksam mot Rögles styrelse som har gett sitt godkännande och mina åtaganden inom Rögle kommer inte att påverkas av det här.”
Ägarparet Mattias Frisk och Pia Hansson kommer att fortsätta att driva det mera småskaliga hotell Riverside i Ängelholm, och ser processen med att bygga upp en ny, stor hotellverksamhet som en utvecklande resa.
– Vi är nöjda med hur väl mottaget Hus 57 har blivit av hotellgäster och andra besökare, men det har bitvis varit tufft. Det finns saker som vi inte hade kunskap om eller erfarenheter av, säger de.
Personalen på Hus 57 informerades på tisdagen om ägarskiftet.
I nuläget innebär det inga förändringar, vare sig för personalen eller verksamheten.
– Vi har inte tittat på några detaljer. Först måste alla sätta sig in i situationen och få kontroll på kostnaderna. Därefter får vi se om driften kommer att ligga på oss eller någon annan i framtiden, säger Anders Nelson.
Gå till toppen