Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Frankrikes ambassadör kommer till Helsingborg

Finbesök och middag på Sofiero står på schemat när föreningen Alliance Française de Helsingborg firar 90 år.

Föreningen Alliance Française de Helsingborg firar 90 år i år och det firas med ett alldeles speciellt besök. På tisdag kommer nämligen Frankrikes ambassadör i Sverige, David Cvach, till Helsingborg och deltar i en stor middag på Sofiero slott.
Alliance Française de Helsingborg verkar för att öka intresset för Frankrike och det franska språket och har idag cirka 150 medlemmar.
Förutom att delta på middagen kommer den franska ambassadören även att besöka ett antal företag, i staden, med fransk anknytning.
Arkivbild. Jean-Louis Marchandises, krögare på restaurant La Petite i Helsingborg, hyllades 2014 för sin franska gastronomi. Då överlämnade Frankrikes dåvarande ambassadör, Jean-Pierre Lacroix, ett brev från Franska staten i vilket man bedyrade sin uppskattning till en strålande glad Jean-Louis.Bild: Johan Persson
Det är inte första gången som Frankrikes ambassadör besöker Helsingborg och Alliance Française de Helsingborg. Bland annat har tidigare ambassadören, Jean-Pierre Lacroix, ätit på La Petite i Helsingborg.
Gå till toppen