Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nu kör bilträffarna i Vikens hamn igång

Ett lika säkert vårtecken som grönskan är att bilträffarna i Viken sätter igång. Fordon med snygga linjer, krom och blänkande lack samlas i hamnen.

På onsdag är det dags för den första av sommarens bilträffar i Vikens hamn. Det är Motorhistoriska klubben som arrangerar totalt fem, från maj till september.Bild: Britt-Mari Olsson
På onsdagen den 22 maj är det dags för årets första bilträff i Vikens hamn. Då fylls hamnplanen av ett par hundra veteran- och samlarbilar samt motorcyklar för beskådande.
– En bilträff handlar mycket om gemenskap. Det kommer många med ett brinnande motorintresse, som vill prata, byta erfarenheter och kolla på tjusiga grejor, säger Thomas Andersson.
Det är Motorhistoriska klubben i Skåne sam ordnar Hamnträffen i Viken. Sammanlagt fem träffar kommer att arrangeras från maj till och med september. Alltid den näst sista onsdagen i månaden.
Mellan klockan 17 och 20 kommer fordonen att stå som ögongodis på hamnplan i Viken. Tiden är något flytande. För redan runt klockan 16 brukar de första fordonen rulla in. Och det går att komma nära dyrgriparna.
– Man kan se bilar som man inte ser på vägarna så ofta, säger Thomas Andersson.
Väderleksprognosen visar på mulet men inget regn. Även om solen inte slänger sina strålar i bilarnas lack, så hoppas Thomas Andersson på bra uppslutning.
– Är det moln över Hallandsåsen så kommer det nog några färre, säger han.
Arrangemanget är gratis för alla.
Fakta

Årets bilträffar i Viken

22 maj

19 juni Höganäs musikkår spelar !

24 juli

21 augusti

18 september

Gå till toppen