Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Veterantränaren satsar vidare i allsvenskan

Steget upp gjorde valet busenkelt. Nu går Conny Camper snart in på ännu en säsong som tränare för Åstorp/Kvidinges herrlag.

Den rutinerade tränaren Conny Camper hänger med Åstorp/Kvidinge upp i allsvenskan och därmed är han klar för sin sextonde säsong i klubbens herrlag.Bild: AVDO BILKANOVIC
Åstorp/Kvidinge gör ett nytt försök att etablera sig i allsvenskan och strategin är solklar. Spelarna som gick upp ska klara nästa steg också – och tränaren Conny Camper kör vidare som ansvarig.
– Hade vi varit kvar i division 1 vet jag inte riktigt hur jag gjort, nu var det inget att fundera på. Jag har så mycket känslor för klubben och de här har blivit något av en livsstil för mig. Nu är det dessutom lättare att få ihop allt, när mina barn blivit lite äldre.
Conny Camper har tränat Åstorp/Kvidinges herrlag de senaste arton åren; med undantag för två säsonger i Landskrona, och han har naturligtvis full koll på vad som krävs, när det återigen ska vankas allsvensk innebandy.
Hittills har klubben bara värvat en enda spelare; Pontus Sjöberg skrev på redan under kvalet och återvänder därmed efter två SSL-säsonger i Höllviken, men även Fabian Hansson, med elitspel i Warberg bakom sig, kan räknas som ett nyförvärv.
– Fabian spelade ju inte en enda match den här säsongen, men nu är han helt redo att dra igång igen, efter sin skada, vet Conny Camper.
Samtidigt är det egentligen bara Joachim Rosengren som försvinner från det lyckosamma kvalgänget. Han återvänder till Landskrona och blir en tung pjäs att ersätta.
– "Jocke" är en stor förlust, han gjorde trots allt 50 poäng som back. Men vi visste i ett tidigt skede att han skulle lämna och Pontus Sjöberg känns som en alldeles utmärkt ersättare. Annars har vi fått behålla alla som vi ville, så det ser stabilt ut.
Det här innebär bland annat att 19-årige anfallsesset Mikey Carlsson stannar, trots att FC Helsingborg velat ha in honom i sin SSL-trupp.
– Mikey ska träna lite med FCH, men satsar vidare hos oss och det kan vara nyttigt för hans utveckling med en säsong i allsvenskan. Sedan får vi se hur det blir nästa år, vi stoppar aldrig några spelare som vill uppåt.
De viktiga bröderna Bremer; Andreas och Mattias, kör också vidare, liksom målvakten Niklas Inkinen, Anton Tufvesson och Jonathan Rosengren. Johan Igglund har bestämt sig för att trappa ner, men Åstorp/Kvidinge har flyttat upp juniorerna Victor Jensen och William Göransson, som annars jagats av Munka Ljungby.
Det enda frågetecknet just nu är veteranen Henrik Brendheden.
– Han har inte bestämt sig än. Kör han vidare är vi nöjda, annars måste vi få in en forward till.
Gå till toppen