Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Att försöka göra samhället bättre är den stora drivkraften”

Maija Rampe är ledare inom idrotten, politiken och näringslivet. Nu har hon prisats för sina insatser hos Engelholmsgymnasterna.

Maija Rampe, ledare i Engelholmsgymnasterna, hoppas att pengarna från det stipendium hon fått av Stiftelsen Gripen och Skåneidrotten ska hjälpa barnen i föreningen att äta rätt så att de orkar träna.Bild: Niklas Gustavsson
Nyligen var hon, som är ledare i Engelholmsgymnasterna, en av nio ledare från Ängelholm som fick Stiftelsen Gripen och Skåneidrottens ledarstipendium. Totalt uppmärksammades 250 idrottsledare från hela Skåne vid en ceremoni i Lund.
– Jag är mycket stolt och glad över att jag fick det här stipendiet. Det var en härlig tillställning. Att få träffa andra ledare som är aktiva i andra idrotter var både roligt och nyttigt, säger Maija Rampe.
Entusiasm och glädje driver Maija Rampe som fått stipendium för sina insatser som idrottsledare.Bild: Niklas Gustavsson
Hon är ledare för flera grupper i föreningen. Bland annat för små barn som är fem-sex år, vars träning och lek är inriktad på truppgymnastik.
– Det är mycket lek i vår träning. Men att se ett barn klara av att exempelvis slå en volt eller göra något annat som de inte har klarat av tidigare är fantastiskt roligt, säger hon.
– Även om jag kan vara trött i både kropp och huvud när jag kommer hem från flera timmars träning så ger det mig mer energi än vad det tar.
Kärleken förde Maija Rampe till Ängelholm från USA 2007.
– Det ångrar jag verkligen inte. Sverige är ett fantastiskt land att leva i för mig och min familj, säger Maija Rampe, som är egenföretagare inom hyresbranschen.
Hon har också en central roll i Ängelholms politiska liv.
Maija Rampe sitter i såväl kommunfullmäktige som kommunstyrelsen. Dessutom är hon sedan några månader ordförande för Moderaterna i Ängelholm.
– Jag gick med i partiet 2013. Även när det gäller politiken så är engagemanget och glädjen i jobbet att försöka göra samhället bättre den stora drivkraften, säger hon.
Maija Rampe säger att stipendiet ger henne mer energi att jobba vidare i Engelholmsgymnasterna.Bild: Niklas Gustavsson
Stipendiet är på totalt 10 000 kronor. Hälften går till ledaren och hälften till den förening där ledaren är verksam.
– Jag vet inte vad jag ska göra för min del. För de pengar som klubben får så har vi pratat om att hjälpa våra barn och ungdomar så att de får bättre kost. Många gånger händer det att de har ätit fel, eller i värsta fall inte alls, före träningen. Nu vill vi hjälpa dem så de får i sig energi så att de orkar träna, säger hon.
Fakta

Prisade ledare från Ängelholm

Maija Rampe, Engelholmsgymnasterna.

Jimmy Lindén, Munka Ljungby gymnastikförening.

Peter Dahlquist, Ängelholms rodd- och kanotklubb.

Lina Storulv, Äli basket.

Ann Lovén, Ängelholms ryttarförening.

Jenny Schölin, Engelholms BMX-klubb.

Ulrika Berg, Munka Ljungby IF (fotboll).

Anki Rosenqvist, Vattenpoolarna Höganäs-Ängelholm.

Anne-Lie Ekenberg, FBC Engelholm (innebandy).

Gå till toppen