Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Rekordmånga sångare i Hembygdsparken på mors dag

Ett 100-tal sångare kommer samtidigt att sjunga från scenen i Hembygdsparken på mors dag den 26 maj.

Sångkören Joyvoice, som ska vara med vid konserten i Hembygdsparken på mors dag med närmare 100 sångare, måste repetera i en idrottshall för att få plats.
I programmet ingår nämligen tre tenorer i Tenori. En grupp som vid flera tillfällen uppträtt i Ängelholm. Bland annat på mors dag förra året, vilket var första scenframträdande sedan taket över publiken blev klart.
På scen finns även Joyvoice, Ängelholms största kör.
– Vi kommer att bli närmare 100 sångare i Joyvoice. Det är första gången vi är med i en konsert för allmänheten. Det ska bli fantastiskt kul för oss, säger kör ledaren Jessica Yngvesson.
Senaste framträdandet av Joyvoice var när de överraskade besökarna vid Företagsdagarna.
– Det var också en rolig upplevelse. Men det här blir något helt annat, säger Jessica Yngvesson.
Hon berättar att Joyvoice inleder konserten med ett ganska blandat program. Därefter tar Tenori över med ett program som är en delvis ny repertoar med inslag av svenska klassiker från olika genrer. Bland annat framför man Jussi Björling-favoriter som ”Till havs” och ”Tonerna” plus bekanta sånger från ”Chess” och ”Kristina från Duvemåla”.
Konserten avslutas med ett gemensamt framträdande av Tenori och Joyvoice.
– Det ser vi verkligen framemot. Tänk att så många sångare samlas på scenen samtidigt, säger Jessica Yngvesson.
Konserten, som arrangeras av Tullateatern, börjar klockan 13 på mors dag den 26 maj.
– Det är andra året som Tenori uppträder i Hembygdsparken på mors dag. Förhoppningsvis är det början på en tradition, säger Peter Lindholm i Tullateatern.
Gå till toppen