Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Stadsbibliotekets flytt flyttas fram

Stadsbiblioteket i Ängelholm kommer inte att stängas för renovering förrän den 1 februari nästa år.

Martin Memet Könick, ny chef för biblioteket, får vänta ytterligare några månader innan verksamheten flyttar till de tillfälliga lokalerna på Åsboskolan.Bild: Tom Wall
Tanken var att Stadsbiblioteket skulle flyttas till Åsboskolan den 1 oktober i år då renoveringen av biblioteksbyggnaden vid Stortorget skulle börja.
Men nu flyttas flytten fram fyra månader.
– Det är inget märkligt att vi ändrat datum för flytten. Anledningen är att när man bestämde att renoveringen skulle börja den 1 oktober så trodde man att det politiska beslutet skulle tas lite tidigare, berättar Martin Memet Könick, ny bibliotekschef i Ängelholm sedan ungefär en månad.
– Nu kom det beslutet för några veckor sedan och därför är alla parter överens om att det är lämpligare att flytta till den 1 februari nästa år.
Martin Memet Könick menar också att nu får exempelvis anställda på biblioteket som praktiskt ska arbeta med flytten till Åsboskolan och arkitekterna som ansvarar för ombyggnaden lite mer tid på sig.
– Vi hade säkert hunnit med att flytta till den 1 oktober, men eftersom renoveringen inte startar förrän den 1 februari nästa år så tyckte vi att det var dumt att de stora lokalerna vid Stortroget skulle stå tomma i flera månader, säger han.
Nu ser tidsplanen för den omfattande renoveringen ut så här:
Den 1 februari ska nästan alla utrymmen vara tömda och all verksamhet av olika slag, som exempel utställningar i Galleri Moment samt möten och föreläsningar i Hörsalen, måste ha flyttat till andra lokaler.
Inflyttning till de nyrenoverade lokalerna blir sent hösten 2021.
– Exakt när det blir vet vi ännu inte. Och exakt när vi kan flytta tillbaka beror på hur snabbt jobbet går. Men vi får räkna med att det nuvarande Stadsbiblioteket är stängt större delen av 2020 och 2021, säger Martin Memt Könick.
Gå till toppen