Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Uppgifter: Fyra vill bli Liberalernas nya ledare

Sammanlagt fyra personer kandiderar till partiledarposten för Liberalerna i och med att Jan Björklund avgår, uppger källor till Expressen. Partiets gruppledare Christer Nylander vill varken bekräfta eller dementera uppgiften.

Liberalernas gruppledare i riksdagen, Christer Nylander. Arkivbild.Bild: Henrik Montgomery/TT
De två nya personer som ställer upp är Christer Nylander samt den ekonomiskpolitiske talespersonen Johan Pehrson, skriver tidningen.
Nylander vill inte svara före EU-valet på söndag på frågan om han kandiderar.
”Jag har fullt fokus på att kampanja denna vecka för att Liberalerna ska nå framgång i söndagens val. Frågor om vem ska leda partiet tycker jag får vänta till efter EP-valet”, skriver han i ett sms till TT.
Det är redan känt att den tidigare integrationsministern Nyamko Sabuni ställer upp i valet till partiledare. Det har även förekommit uppgifter i medierna om att Erik Ullenhag, som också varit integrationsminister och i dag är ambassadör i Jordanien, kandiderar. Men Ullenhag vill varken bekräfta eller dementera uppgiften före EU-valet.
Den 28 maj kommer valberedningen att presentera vilka kandidater som ska få åka på en presentationsturné i landet i början av juni. Liberalernas nya ledare utses sedan vid ett extra landsmöte i Stockholm den 28 juni.
Gå till toppen