Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Beslut om ny fördelning av skolpeng

Det är föräldrarnas utbildningsnivå som till viss del ska styra vad skolorna får i så kallad skolpeng.

Skolinspektionen har tidigare gett Båstads kommun bakläxa på hur skolpengen fördelades. Skolpengen är den peng som kommunen delar ut som ett grundbelopp till varje elev.
I samband med onsdagens kommunfullmäktigesammanträde fattades bland annat beslut om att fem procent av budgeten för undervisning samt lek- och lärprodukter ska fördelas efter vilken utbildning barnens föräldrar har.
Styrande Samverkan för Bjäre har tidigare pekat på att de skolor som har elever som behöver speciellt stöd också ska få mer pengar.
Kritiken från ledamöter från Bjärepartiet grundade sig i samband med fullmäktige bland annat på att det i sammanhanget skulle handla om småpengar som fördelas om och att partierna i Samverkan för Bjäre tidigare valt att dra ner på det som kallas tilläggsbelopp till skolorna.
Något beslut om ställplatser för husbilar på Prästliden i Båstad blev det inte. Den frågan återremitterades för att politikerna bland annat ska få en tydligare redovisning av trafiksituationen.
Fullmäktige avslog dessutom två medborgarförslag som ville att frågan om flytten av äldre från Bjärehemmet i Västra Karup skulle vara ett ärende för kommunfullmäktige.
Gå till toppen