Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nästan blind bilförare mejade ner kvinna på övergångsställe i Åstorp

En kvinna skadades svårt när hon blev påkörd vid ett övergångsställe i Åstorp. Bilföraren hade satt sig bakom ratten trots att hon har kraftigt nedsatt syn.

Hjärnblödning, ett djupt sår i skalpen och brott på nackkotan. Följderna blev flera och allvarliga för den påkörda kvinnan, som också bröt benet och sju revben.
Bilföraren, en kvinna i 70-årsåldern från Åstorp, åtalas nu misstänkt för vårdslöshet i trafik och grovt vållande till kroppsskada.
Olyckan inträffade på Grytevadsvägen i Åstorp i början av mars.
Kvinnan som satt bakom ratten lider av grön starr (glaukom) samt förtvining av synnerven, vilket innebär att hon har starkt nedsatt syn.
Enligt åklagaren har föraren tagit en medveten risk genom att köra bil trots sina synproblem. Hon har också allvarligt brustit i uppmärksamhet vid övergångsstället, där sikten dessutom ska ha varit god.
Med tanke på risktagandet och ovarsamheten bedömer åklagaren att föraren ska ställas till svars för grov vållande till kroppsskada. Hon åtalas också misstänkt för vårdslöshet i trafik.
Bilföraren har i polisförhör bekräftat det som hänt, men förnekar grovt brott.
Åklagaren stöder sig också på ett vittne till olyckan, som sagt att bilföraren brast i uppmärksamhet.
Gå till toppen