Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tre omkomna efter våldsam tornado i USA

Minst tre personer har omkommit efter det att en tornado dragit fram i delstaten Missouri i centrala USA. Samtliga dödsfall inträffade i Golden City i delstatens sydvästra hörn och i grannstaden Carl Junction ska flera personer även vara skadade.

Även i Oklahoma har en tornado orsakat förödelse. I Peggs har den kraftiga virvelvinden kastat ut en kvinnas tillhörigheter från ett förråd.Bild: Mike Simons/AP
I delstatens huvudstad Jefferson City har myndigheter uppmanat invånarna att stanna inomhus i samband med att ovädret med regn och kraftiga vindar drabbat staden. På bilder från sociala medier syns fallna träd och elledningar i ovädrets spår.
”Våldsam tornado bekräftad – ta skydd nu”, twittrar vädermyndigheten NWS.
Flera människor rapporteras skadade i staden, som har runt 40 000 invånare, men det finns inga uppgifter om att någon har omkommit där.
”Stora tornador i delstaten i kväll, bland annat i Jefferson City. Vi är okej men ber för de som inte kommer loss”, twittrar guvernören Mike Parson, som lägger till att lokala räddningsarbetare jobbar i området.
En tornadovarning gäller alltjämnt under torsdagsmorgonen lokal tid. I Tulsa, på andra sidan gränsen till delstaten Oklahoma, uppmanas boende nära en damm att lämna sina hem på grund av översvämningsrisk.
Myndigheterna varnar för plötsliga översvämningar efter de kraftiga regnen. Runt 3 500 människor uppges vara utan ström.
Gå till toppen