Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ohyggliga flodupptäckter i Nairobi

Ett vattendrag i slumområdet Mathare i Nairobi. Under uppresning av huvudstadens floder har 14 döda kroppar hittats. Arkivbild.Bild: Ben Curtis/AP/TT
De skräpfyllda floderna i Kenyas huvudstad Nairobi håller på att rensas upp. Sedan städaktionen inleddes på allvar i början av året har 14 döda kroppar hittats.
På fredagen hittade personal en strypt åttaårig pojke. Dagarna innan fann man ett par tvillingbebisar i en plastpåse.
Av de 14 döda i Nairobifloden och tillflödena Matharefloden och Ngong-flodenär är åtta spädbarn. ”Vilka är människorna bakom detta vettlösa dödande?”, frågar sig guvernören Mike Sonko i ett uttalande.
Fredrick Okinda, ordförande i en av organisationerna som deltar i upprensningen, skyller delvis på olagliga abortkliniker. Vissa kroppar verkar vara foster, enligt honom. Abort är förbjudet i Kenya om inte kvinnans liv är i fara.
I och kring Nairobi spyr industrier ut avfall i floderna och åtskilliga provisoriska bosättningar saknar ordentliga system för avlopp och sophämtning. Ett projekt för att förbättra flodvattnet inleddes 1999. I januari år tog det fart igen.
Gå till toppen